U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser om uw internet ervaring en veiligheid te verbeteren, meer info.

De bron van de steen

In het begin was er vuur en uit een vloeibare massa ontstond er gesteente. Steen is al een eeuwenoud element van de natuur, en daarom in creaties van Lavu zo geliefd. Moeder Aarde die het geheim van een oerkracht in zich verbergt. Brokken steen, zoals speksteen, zo hard dat het de mens beschermde tegen de kou.

Natuursteen is ontstaan door het stollen van de gloeiende, vloeibare massa: het magma uit het binnenste van de aarde. De aardkorst is opgebouwd uit talloze soorten gesteenten. Door verwering en erosie kan gesteente afgebroken worden. Het materiaal dat wordt afgevoerd kan op een andere plek terechtkomen en daar een nieuw gesteente vormen. Er zijn veel soorten gesteente, met elk hun specifieke herkomst. Zo ontstaat zandsteen doordat zand bezonken en daarna samengekoekt is. Kalksteen is ontstaan uit samengegroeide en versteende resten van dieren en planten. Metamorfe gesteenten zijn gesteenten die onder hoge druk en temperatuur ontstaan zijn uit een andere gesteente. Het bekendste voorbeeld daarvan is marmer, dat uit kalksteen is ontstaan. De meeste soorten steen worden in steengroeven uit vaste rots gebroken. Bij harde gesteenten moeten blokken worden uitgehakt, bij zacht gesteente kan het materiaal direct afgegraven worden. Bekende groeven van marmer vind je in Carrara in Italië, Casa Milla (ofwel ‘La Pedrera’, wat steengroeve betekent) in Spanje en in Frankrijk de streek Bourgondië.

 

De schoonheid van natuursteen is alom bekend. Het wordt gezien als een authentiek en tijdloos decoratief materiaal dat de waarde van ons huis verhoogt en natuursteen blijft daarom een eeuwige inspiratiebron voor vele huiskamers. Kortom, geliefd materiaal waar wij bij Lavu graag gebruik van maken.